Drob vegetarian


Ingrediente:

2 căni orez
2 căni pesmet
2 căni nuca măcinată
4 cepe
5 graunti de usturoi
2 morcovi
4 oua
100 ml ketchup de casa
100 ml smantana
1 kg ciuperci
1 legătura mărar
1 legătura patrunjel
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Fierbem orezul in 4 căni de apa,la foc mic,pana absoarbe toată apa.
Tocam bucatele potrivite ciupercile.
Maruntim ceapa,usturoiul si morcovii cu ajutorul robotului.
Procedam la fel cu nuca.
Încingem 5 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adâncă si adăugăm ceapa;cand devine translucida adăugăm ciupercile.
Adăugăm si morcovul si călim pana ce scade tot lichidul lăsat de ciuperci.
Amestecam ciupercile cu pesmet,nuca măcinată,orezul fiert,usturoi,ketchup si 3 oua.
Adăugăm mararul si patrunjelul tocat marunt si potrivim compozitia de sare si piper,eventual puteți adauga si alte condimente,dupa gust.
Împărțim compozitia in doua forme de chec unse si tapetate cu hârtie de copt si nivelam.
Batem oul rămas cu smantana si il distribuim deasupra celor 2 forme.
Coacem drobul aproximativ 40 minute in cuptorul încins la 200 grade C.
Înainte de a-l scoate din forma il lăsam sa se răcească complet.
Are un gust foarte apropiat de cel al drobului traditional.
Sper sa va placa si vouă,pentru ca noua ne-a plăcut foarte mult.
Pofta buna!




Comentarii

Postări populare