Rulada cu gem de prune


Am avut pofta de rulada,nu mai făcusem de mult timp si acum câteva zile a sosit momentul ei.
Reteta e simpla si extrem de rapida.
Blatul iese extrem de pufos,fara ajutorul prafului de copt.

Ingrediente:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri ulei
1 lingurița extract de vanilie
300 g gem de prune

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma pana încep sa se întărească,apoi adăugăm câte o lingura de zahar pe rând.
Mixam pana obținem o bezea ferma.
Adăugăm galbenusurile frecate cu ulei.
La final adăugăm faina cernuta prin sita si amestecam cu o spatula de jos in sus,cu grija pentru a nu se lasa aluatul.
Adăugăm si extractul de vanilie.
Distribuim aluatul in tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180 grade C,timp de 12 minute,sau in funcție de cuptorul din dotare.
Scoatem foaia de rulada din cuptor si o răsturnam pe un prosop umezit si presărat cu zahar pudra.
Îndepărtăm hârtia de copt de pe spate si o rulam cat este fierbinte.
O lăsam sa se răcească preț de 15 minute,apoi o umplem cu gemul de prune,ciocolata sau orice alta crema,dupa preferința.
O pudram cu zahar pudra,o portionam si o servim cu pofta!




Comentarii

Postări populare