Tocana de pui cu legume la cuptor


O tocana delicioasa care noua ne place tare mult!
Este bogata in legume dulci si sănătoase,din grădina soacrei mele!

Ingrediente:

8 ciocanele de pui
1 vânată
1 dovlecel
15 ciuperci Champignon 
15 roșii Cherry
2 ardei 
1 ceapa
1 căpătâna usturoi
1 legătura patrunjel verde
4 crengute cimbru
ulei de masline
sare
piper

Preparare:

Spălăm legumele si ciocanelele.
Tăiem dovlecelul si curățăm interiorul de seminte.
Il tocam cuburi.Procedam la fel cu vanata si ardeii.
Ceapa o tocam juliene,iar usturoiul il desfacem in graunti,fără a-i curata de coaja.
Ciupercile le tăiem sferturi.
Încingem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adăugăm ciocanelele de pui.
Le rumenim pe ambele părți.
Intr-un vas de lut cu capac punem legumele tocate,roșiile Cherry,adăugăm sare si piper dupa gust,4 linguri de ulei de masline,crengutele de cimbru si patrunjelul tocat mărunt.
Amestecam legumele pentru a le acoperi in întregime cu ulei de masline.
Punem grauntii de usturoi spălați,carnea de pui deasupra,acoperim cu capacul si introducem forma in cuptorul rece,timp de 1 ora.
Dupa 1 ora,scoatem capacul,pornim grill-ul cuptorului si mai lăsam mâncarea 15 minute pana se rumeneste la suprafața.
Servim tocana alături de piure de cartofi sau o alta garnitura,dupa preferința!
Noi am servit-o alături de polenta,o mămăliga de origine italiana,mai cremoasa.
Va doresc pofta buna!




Comentarii

Postări populare