Somon cu sos de mustar si cartofi aurii


Ingrediente:

4 bucati file de somon 
8 cartofi
ulei de masline
sare
piper

Pentru sosul de mustar:

2 lingurițe mustar Dijon 
2 lingurițe miere
sucul unei lamai
sare
piper

Mod de preparare:

Spălăm bucatile de somon,le ștergem cu hârtie absorbanta si îndepărtăm pielita cu ajutorul unui cuțit.
Asezonam somonul cu sare si piper.
Curățăm cartofii si ii punem la fiert întregi,in apa cu sare,pana se înmoaie.
Scoatem cartofii pe blat,ii lăsam sa se răcească putin,apoi tăiem fiecare cartof in sferturi.
Încingem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie de teflon si rumenim pe rând cartofii.
Intr-o alta tigaie,fara adaos de ulei,adăugăm bucatile de somon.
Acoperim tigaia cu un capac si frigem somonul aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Pentru sos amestecam toate ingredientele intr-un borcanel cu capac pe care il agitam pana la omogenizare.
Servim somonul alături de cartofi si sos.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare