Pui cu smântână si ciuperci


Puiul cu smântână si ciuperci se afla printre mâncărurile preferate ale familiei mele.
Se pregătește simplu si rapid si pe deasupra este si tare gustos.

Ingrediente:

700 g piept de pui
500 g ciuperci Champignon 
400 ml smântână pentru gătit
1 ceapa
4 linguri făina
1 legătura pătrunjel verde
ulei de măsline
sare
piper

Preparare:

Tocam pieptul de pui cuburi.
Ceapa o maruntim iar ciupercile le tăiem felii.
Încingem puțin ulei de măsline intr-o cratiță si adăugăm ceapa.
O călim pret de câteva minute,apoi adăugăm ciupercile.
Călim in continuare si adăugăm pieptul de pui.
Presaram putina sare si rumenim puiul.
Adăugăm 250 ml apa si fierbem la foc mic pana ce 3/4 din apa scade.
Amestecam smântana cu făina si adăugăm putin lichid din cratiță,pentru a tempera compozițiile.
Adăugăm amestecul de smântână in mâncare si lăsăm cratita pe foc pana ce aceasta începe sa se ingroase.
Potrivim de sare si piper,stingem focul si adăugăm patrunjelul tocat mărunt.
Servim mâncarea cu piure de cartofi.
Merge foarte bine cu mamaliguta,doar ca astazi a fost extrem de cald si mămăliga nu prea își avea rostul...cel putin nu in cazul meu!
Sa aveți pofta!




Comentarii

Postări populare