Chec cu banane si ciocolata

 
In ultima vreme nu prea am gatit,sotul a fost plecat din tara,micuta a papat mai mult iaurturi,supe si fructe,deci nimic interesant pana aici.
Pana acum doua zile când,micuta a poftit la bananele din fructiera.
A mancat una dar mai ramasesera cateva care erau extra-coapte.
Mie imi plac bananele mai putin coapte,sa le arunc ar fi fost pacat,altii nu au ce pune pe masa,asa ca m-am gandit sa le reciclez intr-un desert...ce sa fie,ce sa fie?avand in vedere faptul ca era seara destul de tarziu,trebuia sa ma rezum la o reteta cu ingrediente avute prin camara sau frigider.
Asa am ajuns sa coc unul din cele mai parfumate si gustoase checuri facute de mine,pana in prezent.
Are o consistenta densa,umeda,cu bucatele de ciocolata si este extrem de parfumat.
Se pastreaza foarte bine,chiar si dupa cateva zile consistenta este aceeasi,in consecinta nu va ramane decat sa il incercati!

Ingrediente:

250 g unt
250 g zahar
300 g faina
150 g zahar
100 g ciocolata neagra
3 banane coapte
3 oua
1 plic praf de copt
1 lingura extract de vanilie

Preparare:

Mixam untul moale cu zaharul pana ce amestecul devine cremos.
Adaugam ouale unul cate unul,mixand bine dupa fiecare,pentru incorporare.
Adaugam extractul de vanilie apoi faina amestecata cu praful de copt.
Zdrobim bananele cu furculita si le adaugam in aluat.
La final incorporam ciocolata rupta in bucatele mici(puteti folosi fulgi de ciocolata).
Impartim compozitia in doua si o distribuim in 2 forme de chec tapetate cu hartie de copt.
Coacem checurile timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C sau adaptati timpul de coacere si temperatura in functie de cuptorul din dotare.


Pofta buna!





Comentarii

Postări populare