Briose cu cirese si nuca


N-am mai dat cu saptamanile pe aici...din lipsa de timp,sau poate nu,cred ca mai mult din neglijenta,sau mai bine zis lipsa dispozitiei de a scrie ceva.
Am revenit cu o reteta simpla,de briose cu cirese si nuca,asta fiindca aveam uitata prin frigider o punga de cirese si vroiam sa pregatesc altceva cu ele,decat clasicul pandişpan.
Deci...sa trecem la treaba!

Ingrediente:

185 g faina
135 g zahar
120 ml lapte
60 ml ulei
1 ou
1 varf cutit praf de copt
1 ceasca cirese
1 ceasca nuca

Preparare:

Intr-un bol amestecam faina,zaharul,praful de copt,laptele,uleiul si oul.
Scoatem samburii cireselor si le taiem sferturi.
Nuca o tocam marunt.
Adaugam in aluat 3/4 din nuca si ciresele tavalite prin putina faina.
Impartim compozitia in formele de briose,10 la numar.
Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 200 grade C.
Le servim pudrate cu zahar sau fierbinti,alaturi de inghetata de vanilie.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare