Rulada de vita umpluta cu ciuperci


Ingrediente:

1 kg pulpa de vita fasonata pentru rulada
2 cepe
2 graunti de usturoi
200 g ciuperci champignon
30 g unt
80 ml vin alb sec
1 lingura amidon
2 linguri smantana pentru gatit
2 linguri de mustar cu boabe intregi
2 lingurite sos worcester
1 lingurita boia dulce
1 lingurita rozmarin
1 lingurita nucsoara
2 foi de dafin
ulei de masline
sare
piper

Preparare:

Se amesteca usturoiul tocat marunt cu mustar,sos worcester,boia,rozmarin,nucsoara,sare,piper si 2 linguri ulei de masline.
Amestecam bine si ungem bucata de carne pe suprafata cu mai mult de jumatate din amestecul rezultat.
Lasam carnea la temperatura camerei pana pregatim celelalte ingrediente.
Tocam marunt ceapa si ciupercile.
Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie si adaugam untul apoi ceapa;calim putin si adaugam ciupercile.
Se calesc impreuna cca. 5 minute.
Se distribuie amestecul pe suprafata carnii si se ruleaza strans,fixand rulada cu frigarui metalice sau cu sfoara de bucatarie.
Se rumeneste rulada in tigaie pe ambele parti,fara adaos de grasime.
Se pune rulada intr-un vas termorezistent,se unge cu sosul ramas,se toarna vinul si foile de dafin.
Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se introduce forma in cuptorul preincalzit.
Coacem friptura acoperita cu folie timp de 1 ora,apoi scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca la suprafata.
In functie de maturitatea carnii,o puteti coace mai mult sau pana ce un bat de frigaruie patrunde foarte usor in ea.
Scoatem friptura din cuptor,scurgem sosul ramas si o acoperim cu folie de aluminiu pana la momentul servirii.
Pentru sos,amestecam smantana cu amidonul si adaugam sosul din tava strecurat prin sita.
Punem pe foc mic si lasam fix pana se ingroasa putin sosul.
Stingem focul si potrivim de sare si piper.
Servim rulada feliata alaturi de sos si o garnitura la alegere-noi am optat pentru cartofi piure.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare