Quiche cu rosii si branza de capra

              O reteta foarte simpla,ideala pentru o gustare de dupa-amiaza...
Este buna atat rece,cat si calda.

Ingrediente:

Crusta(pate brisee):
150 g faina
120 g unt rece
4 linguri apa rece

Umplutura:
150 g branza de capra maturata
150 g smantana
2 rosii ferme
2 oua
sare, piper
1 lingura de parmezan sau cascaval ras

Preparare:
Apa si untul se pun in congelator pentru 15 minute.
In robot punem faina,un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete.
Mixam de cateva ori,pana faina devine nisipoasa.
Apoi pornim iar robotul si adaugam apa,lingura cu lingura;aluatul trebuie sa se adune sub forma de bila in robot.
Cu mainile reci rasturnam aluatul pe folie de plastic si ii dam forma de disc,aplatizandu-l cat de tare putem. Dam aluatul la frigider minim 30 de minute.
Cat timp aluatul este in frigider,taiem rosiile rondele si apoi le coacem pe tigaia tip gratar,la foc mic,timp de 5 minute pe fiecare parte,pana se deshidrateaza putin.
Cand sunt gata,le scoatem pe o farfurie si scoatem pielita de pe ele.
Intindem crusta intr-o foaie rotunda si subtire cu diametrul mai mare de 25 cm.
Cu ajutorul unei farfurii decupam din foaie un cerc cu diametrul de 25 cm.
Asezam cercul de aluat intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.
Asezam peste aluat feliile de rosii,una langa cealalta.


Sfaramam branza de capra si o presaram peste rosii.


Batem ouale cu smantana,sare si piper.
Turnam acest amestec peste branza.


Presaram putin parmezan sau cascaval si introducem forma la cuptor,la 180 grade celsius,pentru aproximativ 40 de minute,pana se rumeneste frumos deasupra.


Lasam sa se raceasca,feliem si servim.


Foarte buna!

Comentarii

Postări populare