Placinta cu mere si scortisoara

Ingrediente:

Pentru foi:
400 g faina
200 g unt
2 galbenusuri de ou
100 ml lapte
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilinat
1 plic amoniu pentru prajituri

Pentru umplutura:
1000 g mere date pe razatoare
zahar in functie de cat de dulce doriti sa fie amestecul
scortisoara macinata

Preparare:
Untul se taie cubulete si se amesteca cu faina si galbenusurile.
Amoniul,cele 2 linguri de zahar si zaharul vanilinat se dizolva in lapte si apoi se adauga putin cate putin compozitiei de faina.
Se modeleaza o bila de aluat care se imparte in doua.
Pentru umplutura,merele rase se calesc cu zaharul pana ce scade tot lichidul.
Se opreste focul si se adauga scortisoara.
Se tapeteaza tava de cuptor cu unt si faina si se intinde prima foaie.
Se intinde umplutura si se acopera cu a doua foaie.
Se da la cuptorul incins la 180 grade,pentru aproximativ 40 de minute.
Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca,apoi se taie si se pudreaza cu zahar.
Se serveste cu maaare pofta!


Comentarii

Postări populare