Musaca cu vinete si cartofi

               O alta reteta preluata de pe blogul Laurei Adamache...imi place foarte mult musacaua!
Pana in prezent nu am testat decat musacaua cu cartofi si cea cu vinete.
Combinatia de cartofi,vinete si carne este foarte buna.

Ingrediente:
800 g carne tocata de pui
5 cartofi mari
4 oua medii
3 rosii mari
2 vinete
1 ceapa mare
1 pahar vin alb
3 linguri ulei de masline

Preparare:
Intr-o tigaie de teflon punem uleiul si adugam ceapa tocata marunt;o calim pana devine translucida.
Adaugam carnea tocata si lasam amestecul pe foc pana ce carnea prinde culoare.
Adaugam peste carne vinul alb si lasam pe foc pana ce alcoolul este complet evaporat.
Potrivim de sare si piper,stingem focul si lasam carnea sa se raceasca complet.
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem in felii foarte subtiri.
Spalam vinetele si le taiem si pe ele in felii foarte subtiri.
Pudram cu sare feliile de cartofi si vinete si le prajim in ulei abundent,in tigai separate.
Scoatem cartofii pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei;procedam la fel cu vinetele.
Amestecam carnea tocata cu ouale batute usor cu o furculita.
Intr-o forma termorezistenta de 25×30 cm formam un strat gros din cartofi.


Peste cartofi adaugam amestecul de carne tocata.


Acoperim carnea cu un strat format din feliile de vinete peste care adugam feliute subtiri de rosii.


Coacem musacaua in cuptorul preincalzit,pana se rumeneste la suprafata.


Servim cu castraveciori acri.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare